Hvorfor træne karate

I dag starter mange på at dyrke KARATE af flere forskellige grunde, som kan være:

  • Som selvforsvar, hvor KARATE er et af de mest effektive våbenløse systemer som findes. Træningen er i starten rettet ind på selvforsvar, men senere bliver KARATE en del af udøveren. Således kommer man til at reagere spontant, og dermed hurtigere og mere effektivt i en kritisk situation.
  • Som sport, hvor der er mange muligheder. Der er stævner i kamp og i Kata (øvelsesrækker). I kamp er der stævner hvor der er lidt kontakt og beskyttelse, samt andre stævner hvor der er fuld kontakt. I Kata konkurrencer (øvelsesrækker) er man alene på gulvet. Her får man point for sin tekniske dygtighed. Både i kamp og kata arrangeres konkurrencer på flere niveauer. Lige fra begynder stævner, til verdens-mesterskaber.
  • Som fysisk træning, hvor KARATE giver en meget god smidighed, styrke, reaktionsevne,koncentrationsevne, koordinationsevne samt hjerte-lungekonditionen forøges særdeles meget. I modsætning til mange andre idrætsgrene, bruger man i KARATE alle kroppens muskler. Specielt ved vores benøvelser ( spark) bruges kroppens store muskler, hvilket sætter iltforbruget op. Ved øget iltforbrug sker der en række ting i kroppen – hjerte-lungekredsløbet styrkes og kalorieforbrændingen øges. Alt sammen noget der har stor betydning i det daglige. Smidighedstræning burde være med i alle former for motion. Faktisk burde man løsne alle muskler op hver dag, efter kroppen har været i gang en hel dag. I KARATE er det en naturlig del af træningen, og det medvirker til at give kroppen en bedre form og holdning.

Alt dette giver tilsammen en fysisk og psykisk harmoni, som er af stor værdi i dagligdagen.

En sund og sportstrænet krop er der ingen genvej til. Man må selv gøre en indsats og tage ansvaret for sin egen sundhed.